Waar ligt dat?

Waar ligt Mauritius? Kaart Mauritius

Mauritius ligt in de Indische Oceaan. Het eiland ligt circa 855 km ten oosten van Madagaskar en circa 1800 km ten oosten van het vasteland van Afrika. Mauritius wordt gerekend tot de Afrikaanse landen. Tot de Republiek Mauritius behoren de eilanden Mauritius, Rodrigues, Agalega-eilanden en de Cargados Carajos (St. Brandon), die binnen het Britse Gemenebest ook wel de Lesser Dependencies genoemd worden. Mauritius, Rodrigues en het eiland Réunion vormen tezamen de Mascarenen.

 

 

Kaart Mauritius

 

Hoofdstad Mauritius

De hoofdstad van Mauritius is Port Louis.

Inwoners Mauritius

Het land telt ongeveer 1,4 miljoen inwoners.

Taal Mauritius

In Mauritius is de officiële taal Engels, maar het van het Frans afgeleide Mauritiaans Creools wordt door het merendeel van de bevolking gesproken.

Klimaat, weer Mauritius

In Mauritius heerst een tropisch klimaat. In de wintermaanden liggen de temperaturen tussen de 20 en 30 graden en in de zomermaanden tussen de 25 en 35 graden.

Afstand Mauritius

De afstand naar Mauritius (Port Louis) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 9500 kilometer.

Tijdsverschil Mauritius

Gedurende onze zomertijd is het in Mauritius 2 uur later. Gedurende onze wintertijd is het in Mauritius 3 uur later.

Vliegtijd Mauritius

De vliegtijd (Port Louis) bedraagt ongeveer 11 uur.

Beste reistijd Mauritius

Gedurende de periode december t/m mei kan het relatief warme zeewater van de Indische Oceaan zorgen voor orkanen en tropische depressies. Mauritius ligt in de aanvoerroute van deze natuurverschijnselen. Beste reistijd is van juni t/m november.