Waar ligt dat?

Waar ligt Mexico-City? Kaart Mexico-City

Mexico-City is de hoofdstad van Mexico. Deze stad is een van de grootste steden ter wereld en tevens de grootste hooggelegen stad. Mexico-City is gelegen in het Dal van Mexico op 2240 meter boven de zeespiegel en is het politieke, economische en culturele centrum van het land.

 

 

Kaart Mexico-City

Kijk voor de ligging van Mexico-City op de kaart van Mexico.

 

Mexico-City Bezienswaardigheden

Mexico-City heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het in het historische centrum gelegen Zócalo (waar zich de Azteekse templo mayor, het Nationaal Paleis en de Spaanse kathedraal bevinden), de Paseo de la Reforma (die wel de 'Seine van beton' wordt genoemd), de Ángel de la Independencia (dat tevens dienst doet als mausoleum voor een aantal onafhankelijkheidsstrijders), de Torre Mayor (het hoogste gebouw van Latijns-Amerika), Chapultepec (een groot park gelegen op een heuvel), Tlatelolco (de oude Azteekse marktstad), de Basiliek van Guadalupe (de Basiliek trekt per jaar miljoenen pelgrims) en de kunstenaarswijken Coyoacán en San Ángel.

Inwoners Mexico-City

Mexico-City telt ruim 20 miljoen inwoners.

Taal Mexico-City

In Mexico-City wordt Spaans gesproken.

Weer Mexico-City

Mexico Stad heeft een gematigd savanneklimaat met een droog seizoen met vrij weinig neerslag (periode oktober tot mei) en een nat seizoen (mei tot oktober) waarin er regelmatig vrij grote hoeveelheden regen kunnen vallen, waardoor het snel benauwd aanvoelt vanwege de hogere luchtvochtigheid.

Afstand Mexico-City

De afstand naar Mexico-City gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 9235 kilometer.

Tijdsverschil Mexico-City

Gedurende onze zomertijd is het in Mexico-City 7 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Mexico-City 6 uur vroeger.

Vliegtijd Mexico-City

De vliegtijd naar Mexico-City bedraagt ongeveer 11 uur.

Beste reistijd Mexico-City

Mexico-City kunt u het beste tijdens de periode oktober tot mei bezoeken.