Waar ligt dat?

Waar ligt Minsk? Kaart Minsk

Minsk is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Wit-Rusland. Minsk wordt globaal van noord naar zuid doorsneden door de rivier de Svislotsj. De stad is door de geschiedenis heen meerdere keren grotendeels verwoest. In 1812 door de legers van Napoleon en in 1941 door de Duitsers tijdens de Operatie Barbarossa.

 

 

Kaart Minsk

Kijk voor de ligging van Minsk op de kaart van Wit-Rusland

 

Bezienswaardigheden Minsk

Gelet op bovenstaande heeft Minsk slechts enkele bezienswaardigheden waaronder de kathedraal van de Heilige Maagd Maria, de kathedraal van St. Joseph, de Petrus en Pauluskerk, de indrukwekkende neo-romaanse katholieke kathedraal van St. Simeon en Helena en het St. Elisabeth Klooster.

Inwoners Minsk

De stad telt ongeveer 2 miljoen inwoners.

Taal Minsk

In Minsk wordt Wit-Russisch en Russish gesproken. 

Weer Minsk

Minsk heeft een gematigd landklimaat dat onder grote invloed staat van het heuvellandschap dat naast de stad ligt. De zomers zijn aangenaam maar nooit echt warm en de winters zijn koud.

Afstand Minsk

De afstand naar Minsk gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 1520 kilometer.

Tijdsverschil Minsk

Gedurende onze zomertijd is het in Minsk 1 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Minsk 2 uur later. 

Vliegtijd Minsk

De vliegtijd bedraagt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Minsk

De periode juni t/m augustus is de beste om naar Minsk te reizen. Hiermee vermijdt u de lange winterperiode met veel winterse neerslag.