Waar ligt dat?

Waar ligt Montevideo? Kaart Montevideo

Montevideo is de hoofdstad van Uruguay. De stad ligt op de noordoever van het estuarium van de Río de la Plata. De stad ligt net iets zuidelijker dan de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en is daarmee de zuidelijkst gelegen hoofdstad op het Amerikaanse continent. (Spreek uit Monteviedeejoo)

 

 

Kaart Montevideo

Kijk voor de ligging van Montevideo op de kaart van Uruguay.

 

Montevideo Bezienswaardigheden

Montevideo heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Avenida 18 de Julio (de hoofdstraat van de stad, waarin men belangrijke historische gebouwen kan vinden), Plaza de Independencia, het Diázpaleis, het Palacio Legislativo (oftewel Paleis van Justitie, gelegen aan de Avenida de las Leyes) en het Palacio Salvo.

Inwoners Montevideo

Montevideo telt ruim 1,6 miljoen inwoners.

Taal Montevideo

In Montevideo wordt Spaans als officiële taal gesproken. Daarnaast wordt er Engels, Frans, Portugees en Italiaans gesproken.

Weer Montevideo

Montevideo heeft een warm zeeklimaat met warme zomers en milde winters. In de zomer ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond de 28 graden. In de winter ligt de temperatuur overdag rond 15 graden.

Afstand Montevideo

De afstand naar Montevideo gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 11.330 kilometer.

Tijdsverschil Montevideo

Gedurende onze zomertijd is het in Montevideo 5 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Montevideo 3 uur vroeger.

Vliegtijd Montevideo

De vliegtijd naar Montevideo bedraagt ongeveer 14 uur.

Beste reistijd Montevideo

Gelet op bovenstaande kunt u het hele jaar naar Montevideo.