Waar ligt dat?

Waar ligt Mumbai? Kaart Mumbai (Bombay)

Mumbai is de grootste en belangrijkste stad van India. Bombay werd in 1996 officieel gewijzigd in Mumbai, conform het streven om Indiase steden te hernoemen naar de originele Indiase benamingen.

 

 

Kaart Mumbai

Kijk voor de ligging van Mumbai op de kaart van India.

 

Bezienswaardigheden Mumbai

Mumbai heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Town Hall (waarschijnlijk het meest elegante gebouw van India), Flora Fontein (belangrijkste symbool van de stad), Mahalaxmitempel (één van de beroemdste tempels van Mumbai), Mani Bhavan (klein museum gehuisvest in het huis waar Mahatma Ghandi gedurende zijn bezoeken aan Mumbai verbleef), Gateway of India (26 meter hoge triomfboog), Chhatrapati Shivaji Terminus (een historisch treinstation) en Dobi Ghats (wasplaatsen zijnde grote betonnen wasbakken waar kleding en ander textiel worden gewassen).

Inwoners Mumbai

Mumbai telt ruim 17 miljoen inwoners.

Taal Mumbai

In Mumbai wordt Hindi en Engels gesproken.

Weer Mumbai

Mumbai heeft een tropisch moessonklimaat met een hoge luchtvochtigheid. Samen met de luchtvervuiling in de stad geeft dit een zeer klam en benauwd gevoel. In de periode van juni t/m september valt de meeste regen.

Afstand Mumbai

De afstand naar Mumbai gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 6370 kilometer.

Tijdsverschil Mumbai

Gedurende onze zomertijd is het in Mumbai 3,5 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Mumbai 4,5 uur later.

Vliegtijd Mumbai

De vliegtijd naar Mumbai bedraagt ongeveer 9 uur.

Beste reistijd Mumbai

Gelet op bovenstaande kunt u het beste in de periode oktober t/m mei Mumbai bezoeken.