Waar ligt dat?

Waar ligt Nagasaki? Kaart Nagasaki

Nagasaki is een stad in de gelijknamige prefectuur Nagasaki in Japan. De stad ligt op het op twee na grootste eiland Kyushu. Nagasaki is vanouds een havenstad. In de baai van Nagasaki lag het kunstmatige eiland Dejima, waar aanvankelijk de Portugezen en later de Nederlanders handel dreven met Japan.

 

 

Kaart Nagasaki

Kijk voor de ligging van Nagasaki op de kaart van Japan.

 

Bezienswaardigheden Nagasaki

Nagasaki heeft helaas maar weinig bezienswaardigheden nadat de stad in 1945 werd verwoest door de atoombom. In 1955 is het Park van de Vrede aangelegd ter herinnering aan dit verschrikkelijk moment. Het park is dicht bij het epicentrum van de explosie ingericht en is in 1978 uitgebreid met een beeldenpark, waar landen een vredessymbool kunnen plaatsen in de vorm van een monument of sculptuur. Een opmerkelijk gegeven is dat zuidelijk van de stad een openlucht museum ligt met in het klein nagebouwde Hollandse huisjes.

Video Nagasaki

{youtube}NalTJwkcLUU{/youtube}

 

Inwoners Nagasaki

Nagasaki telt ruim 0,5 miljoen inwoners.

Taal Nagasaki

In Nagasaki wordt Japans gesproken. Daarnaast wordt er ook Engels gesproken.

Weer Nagasaki

De stad heeft een warm zeeklimaat, een bijna tropisch klimaat te noemen waarbij zowel de luchtvochtigheid als de temperatuur tropische gevoelswaarden hebben. Toch kan het er in de winterperiode koud zijn.

Afstand Nagasaki

De afstand naar Nagasaki gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 9161 kilometer.

Tijdsverschil Nagasaki

Gedurende onze zomertijd is het in Nagasaki 7 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Nagasaki 8 uur later.

Vliegtijd Nagasaki

De vliegtijd naar Nagasaki bedraagt ongeveer 11 uur.

Beste reistijd Nagasaki

Gelet op bovenstaande kunt u het beste in de periode maart t/m oktober Nagasaki bezoeken.