Waar ligt dat?

Waar ligt Napoleon begraven?

Napoleon (15 augustus 1769 – 5 mei 1821)

Napoleon Bonaparte werd geboren als Napoleone di Buonaparte op 15 augustus 1769 in Ajaccio (Corsica). Hij was een Frans militair en politiek leider tijdens de laatste stadia van de Franse Revolutie. Als Napoleon I was hij van 1804 tot 1815 keizer der Fransen.

Al op negenjarige leeftijd vertrok Napoleon naar een militaire school in Brienne, op het Franse vasteland. Hij vervolgde zijn studie op vijftienjarige leeftijd aan de École Militaire te Parijs.

Tijdens zijn leven heeft Napoleon in continentaal Europa een aantal wetten en regels ingevoerd, zoals het rechts rijden in het verkeer; dezelfde maten en gewichten zoals de kilo, de meter en de liter ingevoerd; de Burgerlijke Stand; afschaffing van maatschappelijke standen en privileges van de geestelijkheid en de aristocratie; onderwijs en gezondheidszorg werden beter geregeld en beter toegankelijk gemaakt voor de gewone burgers en carrièremogelijkheden voor iedereen in overheidsbestuur en leger (capaciteiten waren belangrijker dan iemands afkomst).

Een groot deel van zijn leven heeft Napoleon oorlogen gevoerd. Vele overwinningen behaald, maar ook nederlagen. Zijn bekendste nederlaag onderging hij op 18 juni 1815 tijdens de Slag bij Waterloo. Kort daarna werd hij verbannen naar het afgelegen eiland Sint-Helena in de Atlantische Oceaan nabij Zuid-Afrika, alwaar hij op 5 mei 1821 op 51-jarige leeftijd stierf.

 

 

Waar ligt Napoleon?

 

Kijk voor de ligging van de begraafplaats van Napoleon op de overzichtskaart Groten der Aarde.

 

Napoleons lichaam werd overgedragen aan Frankrijk en werd later in een praalgraf in de Dôme des Invalides in Parijs bijgezet. Tegenwoordig is dit een van de bezienswaardigheden voor toeristen die de Franse hoofdstad aandoen.