Waar ligt dat?

Waar ligt Natal? Kaart Natal

Natal is een gemeente en hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Norte. De stad ligt in het uiterste noordoosten van Zuid-Amerika, aan de Atlantische Oceaan en aan de monding van de Potengi. Vanwege de strategische ligging (dicht bij Afrika en Europa) heeft sinds de Tweede Wereldoorlog het Amerikaanse leger er een basis.

 

 

Kaart Natal

Kijk voor de ligging van Natal op de kaart van Brazilië.

 

Waar ligt stadion Arena das Dunas in Natal WK 2014?

De Arena das Dunas of Dunas Arena is een voetbalstadion waarvan de werken in januari 2011 gestart zijn voor het WK 2014 dat in Brazilië zal plaatsvinden. Het stadion is gelegen in de stad Natal, de hoofdstad van Rio Grande do Norte. Het stadion wordt gebouwd op de plaats waar het voormalige stadion Machadão stond, dat begin 2011 werd gesloopt. Het stadion zal plaats bieden aan 45.000 toeschouwers.

Natal Bezienswaardigheden

Natal heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het uit 1903 daterend Palacio Rio Negro; het uit 1896 daterende neoclassicistische operagebouw Teatro Amazonas; het museum Seringal Vila Paraiso; de Mercado Municipal uit 1882, een gietijzeren marktgebouw gebaseerd op de Parijse Les Halles (vis- en groentemarkt).

Inwoners Natal

Natal telt ongeveer 1,2 miljoen inwoners.

Taal Natal

In Natal wordt Portugees gesproken.

Weer Natal

Natal heeft een tropisch savanneklimaat met warme tot hete temperaturen en een relatief hoge luchtvochtigheid het gehele jaar. Door de aanwezigheid van de passaatwind komen hier bijna geen temperatuursextremen voor.

Afstand Natal

De afstand naar Natal gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 7492 kilometer.

Tijdsverschil Natal

In Natal is het 5 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd Natal

De vliegtijd naar Natal bedraagt ongeveer 9 uur en 20 minuten.

Beste reistijd Natal

De beste tijd om naar Natal te gaan is gedurende de periode van september t/m februari. Gedurende de overige maanden valt er vrij veel regen.