Waar ligt dat?

Waar ligt New York? Kaart New York

New York (officieel The City of New York) is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika, gelegen in de staat New York. Dankzij de leidinggevende en invloedrijke rol in handel en financiën, media, onderwijs, theater, muziek, kunst, mode en publiciteit geldt zij als een van de belangrijkste wereldsteden. De stad wordt ook wel New York City of kortweg NYC genoemd om haar te onderscheiden van de gelijknamige staat.

 

 

Kaart New York

 

In welke staat ligt New York?

New York City ligt in de Amerikaanse staat New York.

Bezienswaardigheden New York

New York heeft een groot aantal bezienswaardigheden waaronder de meest bekende zoals het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building, Wall Street (bekend om de beurs), Ellis Island, theaterproducties op Broadway, museums als het Metropolitan Museum of Art en andere toeristische attracties zoals Central Park, Washington Square Park, Brooklyn Bridge, Rockefeller Center, Times Square. Niet te vergeten het Hoofdkwartier van de Verenigde Naties, het Bronx Park met daarin de Bronx Zoo en de New York Botanical Garden, winkelen aan Fifth Avenue en Madison Avenue, evenementen als de Halloween Parade in Greenwich Village, het Tribeca Film Festival en gratis optredens in Central Park tijdens Summerstage als toeristische trekpleisters. Na de aanslagen op 11 september 2001 werden ook de resten van het World Trade Center, ook wel bekend als Ground Zero, door veel mensen bezocht.

Inwoners New York

New York als agglomeratie telt ruim 25 miljoen inwoners.

Taal New York

In New York wordt (Amerikaans) Engels gesproken.

Weer New York

New York City heeft een gematigd zeeklimaat met warme zomers en gemiddeld vrij milde winters. Gedurende de wintermaanden kan de koude poollucht soms voor extreme temperaturen zorgen. Soms wordt New York geteisterd door zware sneeuwval die het dagelijkse leven in de stad behoorlijk kan ontregelen.

Afstand New York

De afstand naar New York gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 5847 kilometer.

Tijdsverschil New York

Gedurende onze zomertijd is het in New York 6 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in New York 7 uur vroeger.

Vliegtijd New York

De vliegtijd naar New York bedraagt ongeveer 7 uur.

Beste reistijd New York

Gelet op bovenstaande kunt u het beste New York bezoeken in de periode van mei t/m oktober. Dit zijn de warmste (gemiddeld 23 graden) en tevens aangenaamste maanden.