Waar ligt dat?

Waar ligt Oranjestad? Kaart Oranjestad

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba. De stad is de grootste plaats van het eiland en wordt in de volksmond ook Playa genoemd. Oranjestad is een schilderachtige stad met veel pastelkleurige huizen.  Let op: de hoofdstad van Sint Eustatius heet ook Oranjestad!

 

 

Kaart Oranjestad

 

Oranjestad Bezienswaardigheden

Oranjestad heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Koning Willem III toren (huisvest het historisch museum), Fort Zoutman (het oudste gebouw op Aruba), De Antilla (een Duits scheepswrak dat nu een populaire duikstek is geworden), het Archeologisch Museum, de Saint Franciscus Church en het Numismatic Museum (muntkunde).

Inwoners Oranjestad

Oranjestad telt ruim 35.000 inwoners.

Taal Oranjestad

In Oranjestad wordt zowel Nederlands als Papiaments gesproken. Beide zijn officiële talen.

Weer Oranjestad

In Oranjestad heerst een tropisch klimaat met middagtemperaturen van gemiddeld 29 graden in december tot 32 graden in juli en augustus.

Afstand Oranjestad

De afstand naar Oranjestad gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 7895 kilometer.

Tijdsverschil Oranjestad

Gedurende onze zomertijd is het in Oranjestad 6 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Oranjestad 5 uur vroeger.

Vliegtijd Oranjestad

De vliegtijd naar Oranjestad bedraagt ongeveer 9 uur.

Beste reistijd Oranjestad

De beste tijd om naar Oranjestad te gaan is gedurende de periode januari t/m september. Het regenseizoen is in oktober, november en december.