Waar ligt dat?

Waar ligt Ottawa? Kaart Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Canada en een van de 25 mooiste steden ter wereld. De stad ligt aan de gelijknamige rivier in het zuidoosten van de provincie Ontario tegen de grens van de provincie Québec.

 

 

Kaart Ottawa

Kijk voor de ligging van Ottawa op de kaart van Canada.

 

Bezienswaardigheden Ottawa

Ottawa heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het Parlementsgebouw, Peace Tower, The Haunted Walk (nachtelijke stadstour met spookverhalen), het Canadian War Museum, het National Aviation Museum, het National Arts Centre, het National Museum of Science and Technology, het National Aviation Museum en het Bytown Museum.

Inwoners Ottawa

Ottawa telt ruim 1,5 miljoen inwoners.

Taal Ottawa

In Ottawa wordt Engels en Frans gesproken.

Weer Ottawa

De stad heeft een vochtig continentaal klimaat met temperaturen die tussen de 38C° en -37 C° liggen. Ottawa is een van de koudste hoofdsteden van de wereld. Vanaf december tot april ligt er hier een dikke laag sneeuw. Door de ijzige wind is de gevoelstemperatuur lager.

Afstand Ottawa

De afstand naar Ottawa gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 5650 kilometer.

Tijdsverschil Ottawa

Gedurende onze zomertijd is het in Ottawa 6 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Ottawa 7 uur vroeger.

Vliegtijd Ottawa

De vliegtijd naar Ottawa bedraagt ongeveer 10 uur.

Beste reistijd Ottawa

Gelet op bovenstaande kunt u het beste Ottawa bezoeken in de periode van mei t/m september. Dit zijn de warmste (gemiddeld 23 graden) en tevens aangenaamste maanden.