Waar ligt dat?

Waar ligt Panama-City? Kaart Panama-City

Panama-City is de hoofdstad van het Centraal-Amerikaanse land Panama. De stad is gesticht op 15 augustus 1519 door Pedro Arias Dávila, ongeveer 11 km ten oosten van het huidige centrum. In 1671 werd de stad door de Engelse piraat Henry Morgan verwoest en later op zijn huidige plek herbouwd.

 

 

Kaart Panama-City

Kijk voor de ligging van Panama-City op de kaart van Panama.

 

Panama-City Bezienswaardigheden

Panama-City heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de meest bekende het Panama Kanaal, Casco Viejo (het oude gedeelte van Panama-City), het presidentiële Paleis, St. Andrews State Park, Iglesia de San José (kathedraal), Plaza de la Independencia en het Museo de Arte Contemporáneo (moderne hedendaagse kunst).

Inwoners Panama-City

Panama-City telt ruim 950.000 inwoners.

Taal Panama-City

In Panama-City wordt Spaans gesproken.

Weer Panama-City

Het tropische klimaat van Panama-City zorgt voor alle dagen warm weer. De temperaturen liggen overdag meestal rond of iets boven de 30 graden en de thermometer daalt 's nachts niet verder dan zo'n 22 tot 24 graden. Panama-City kent een echt regenseizoen, dat maar liefst loopt vanaf begin mei tot half december.

Afstand Panama-City

De afstand naar Panama-City gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 8875 kilometer.

Tijdsverschil Panama-City

Gedurende onze zomertijd is het in Panama-City 7 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Panama-City 6 uur vroeger.

Vliegtijd Panama-City

De vliegtijd naar Panama-City bedraagt ongeveer 11 uur.

Beste reistijd Panama-City

Panama-City kunt u het beste in de periode van half december t/m april bezoeken. Dit is namelijk de droogste periode.