Waar ligt dat?

Waar ligt Porto Alegre? Kaart Porto Alegre

Porto Alegre is een gemeente en één van de grootste steden in het zuiden van Brazilië. De stad is de hoofdstad van de staat Rio Grande do Sul. De stad is een belangrijke rivierhaven aan de monding van vier belangrijke rivieren in de Rio Guaíba.

 

 

Kaart Porto Alegre

Kijk voor de ligging van Porto Alegre op de kaart van Brazilië.

 

Waar ligt het stadion Estádio Beira-Rio  in Porto Alegre WK 2014?

Het Estádio Beira-Rio, officieel Estádio José Pinheiro Borda, is een voetbalstadion dat gelegen is in Porto Alegre, Brazilië. Het is de thuisbasis van de voetbalclub SC Internacional. Het stadion werd geopend op 6 april 1969 en heeft een capaciteit van maar liefst 56.000 toeschouwers. Beira-Rio betekent letterlijk 'rivierbank'. Het stadion zal ook gebruikt worden voor het WK 2014, dat in Brazilië zal plaatsvinden.

Porto Alegre Bezienswaardigheden

Porto Alegre heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Mercado Público de Porto Alegre, de oudste markt van de stad en tevens een belangrijk historisch monument; het Moinho de Vento park voorzien van een vijver en een windmolen; het Museu Histórico Júlio de Castilhos, het oudste museum van Rio Grande do Sul; het Museu de Arte do Rio Grande do Sul, gelegen in het centrum van Porto Alegre.

Inwoners Porto Alegre

Porto Alegre telt ongeveer 1,9 miljoen inwoners.

Taal Porto Alegre

In Porto Alegre wordt Portugees gesproken.

Weer Porto Alegre

Porto Alegre heeft een tropisch klimaat. De gemiddelde neerslag is vrij hoog en verdeeld over het hele jaar. De zomer heeft vaak temperaturen van boven de 32 ° Celsius en een hoge luchtvochtigheid waardoor het erg benauwd is.

Afstand Porto Alegre

De afstand naar Porto Alegre gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 10660 kilometer.

Tijdsverschil Porto Alegre

In Porto Alegre is het 5 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd Porto Alegre

De vliegtijd naar Porto Alegre bedraagt ongeveer 13 uur en 15 minuten.

Beste reistijd Porto Alegre

De beste tijd om naar Porto Alegre te gaan is moeilijk aan te geven vanwege het feit dat er gedurende het hele jaar vrij veel regen valt.