Waar ligt dat?

Waar ligt Praag? Kaart Praag

Praag is de hoofdstad en tevens grootste stad van de Centraal-Europese republiek Tsjechië. Praag, ook wel de Gouden Stad genoemd, ligt aan de rivier de Moldau en wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de op vijf na meest toeristische stad van Europa.

 

 

Kaart Praag

Kijk voor de ligging van Praag op de kaart van Tsjechië.

 

Praag bezienswaardigheden

Het grootste deel van de bezienswaardigheden in Praag is te vinden in de binnenstad, de Oude Stad genaamd; Aan het Oudestadsplein vindt u een van dé symbolen van Praag, het astronomisch uurwerk; Een ander bezienswaardig plein is het Wenceslausplein, ten oosten van het Oudestadsplein; De Karelsbrug is de bekendste brug van Praag en ligt aan de andere kant van de Oude Stad. Deze brug uit 1357 verbindt de Oude Stad met een andere wijk in het centrum, Malá Strana. 

Aan twee kanten van het centrum bevindt zich een vesting. Aan de zuidkant is dat Vyšehrad, waar binnen de vesting een kerk en begraafplaats zijn. Op de begraafplaats zijn vele interessante graven en graftombes te vinden van veel bekende Tsjechen, waaronder van de componisten Antonín Dvořák en Bedřich Smetana. Aan de noordwestzijde is dat de Praagse burcht op de heuvel Hradčany.

Inwoners Praag

De stad Praag telt ongeveer 1,4 miljoen inwoners.

Taal Praag

De enige officiële taal in Tsjechië en dus ook in Praag is het Tsjechisch. Maar zoals in zoveel andere wereldsteden wordt in Praag ook Engels gesproken.

Weer Praag

Praag heeft een overgangsklimaat van een zee- naar een landklimaat. De gemiddelde jaartemperatuur is 7,9 graden Celsius, de gemiddelde temperatuur in januari ligt op -2,4°C en de gemiddelde temperatuur in juni op 17,5°C. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is 525,9 mm en per jaar schijnt gemiddeld 1668,3 uur de zon, waarvan 226,7 uur in juli. 

Afstand Praag

De afstand naar Praag gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 711 kilometer.

Tijdsverschil Praag

Er is geen tijdsverschil tussen Praag en Amsterdam. 

Vliegtijd Praag

De vliegtijd bedraagt ongeveer 1 uur.

Beste reistijd Praag

U kunt het beste Praag bezoeken in de periode van mei t/m augustus.