Waar ligt dat?

Waar ligt Recife? Kaart Recife

Recife is een gemeente en de hoofdstad van de Braziliaanse staat Pernambuco en ligt ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de oostelijkste punt van het Zuid-Amerikaanse continent. De stad is gebouwd op de uiterwaarden van de rivieren Beberibe en de Capibaribe, die beiden uitmonden in de Atlantische oceaan. De stad wordt beschermd door een langgerekt zwart rif (Portugees: recife) waaraan de stad haar naam heeft te danken. Men zegt ook wel van Recife dat het “het Venetië van Brazilië” is, vanwege het grote aantal bruggen over de hierboven genoemde rivieren in het centrum van de stad.

 

 

Kaart Recife

Kijk voor de ligging van Recife op de kaart van Brazilië.

 

Waar ligt het stadion Itaipava Arena Pernambuco in Recife WK 2014?

Itaipava Arena Pernambuco, ook wel Arena Cidade da Copa, is een nieuw multi-functioneel voetbalstadion in de Braziliaanse stad Recife. Het wordt voornamelijk gebruikt voor voetbalwedstrijden en is ook een van de stadions die zal gebruikt worden voor het Wereldkampioenschap voetbal 2014, dat in Brazilië zal plaatsvinden. In 2013 was het een van de stadions dat werd gebruikt tijdens de Confederations Cup. Het stadion heeft een capaciteit van 46.154 toeschouwers.

Recife Bezienswaardigheden

Recife heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de São Roquekapel van het Franciscanenklooster met prachtige schilderingen, houtsnijwerk en verguld stucwerk; de kerk São João Batista dos Militares; de kathedraal São Pedro dos Clérigos; het theater Santa Isabel; het Marco Zero stadscentrum en het fort Cinco Pontas dat nog uit de tijd van de Hollandse bezetting stamt.

Inwoners Recife

Recife telt ongeveer 1,5 miljoen inwoners.

Taal Recife

In Recife wordt Portugees gesproken.

Weer Recife

Recife heeft een tropisch savanneklimaat met warme tot hete temperaturen en een relatief hoge luchtvochtigheid het hele jaar. Door de aanwezigheid van de passaatwind komen hier bijna geen temperatuursextremen voor. De neerslag is vrij hevig met een gemiddelde van circa 1500 mm per jaar.

Afstand Recife

De afstand naar Recife gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 7704 kilometer.

Tijdsverschil Recife

In Recife is het 5 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd Recife

De vliegtijd naar Recife bedraagt ongeveer 9 uur en 35 minuten.

Beste reistijd Recife

De beste tijd om naar Recife te gaan is de periode van september t/m februari. De overige maanden valt er namelijk vrij veel regen.