Waar ligt dat?

Waar ligt Reykjavik? Kaart Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland. Het is de meest westelijke hoofdstad van Europa en de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Reykjavik ligt in het zuidwesten van IJsland aan de fjord Kollafjörður, een uitloper van de grote baai Faxaflói. De stad ligt ten zuiden van de berg Esja, beschermt tegen de koude noordelijke winden. Het schiereiland Geldinganes is met een heel smalle landtong aan het vasteland verbonden.

 

 

Kaart Reykjavik

Kijk voor de ligging van Reykjavik op de kaart van IJsland.

 

Bezienswaardigheden Reykjavik

De stad heeft een uitgebreid scala aan bezienswaardigheden. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

Höfði, het witte huis uit 1909 waar president Reagan en president Gorbatsjov in 1986 het einde bezegelden van de Koude Oorlog; Ráðhus Reykjavíkur, het raadhuis met een reliëfkaart van IJsland; Harpa, een futuristisch ogende concertzaal en conferentiecentrum bij de oude haven, geopend op 13 mei 2011; Alþingishúsið, het parlementsgebouw bij het parkje Austurvöllur in het centrum van de stad; Perlan, een museum met bovenin een exclusief restaurant met panoramisch uitzicht bovenop de imposante warmwateropslagtanks; Árni Magnússon Manuscript Institute dat onderzoekt en tevens oude IJslandse manuscripten beheert; Hallgrímskirkja, een kerk die de skyline van Reykjavik domineert, met een magnifiek uitzicht over de stad en wijde omgeving; Het penismuseum, het enige ter wereld. Fallussen van tientallen zoogdieren zijn er te zien, inclusief een menselijke.

Inwoners Reykjavik

De stad telt ongeveer 120.000 inwoners.

Taal Reykjavik

In Reykjavik wordt IJslands gesproken.

Weer Reykjavik

Reykjavik heeft een koel zeeklimaat met relatief milde winters en vrij koele zomers. 

Afstand Reykjavik

De afstand naar Reykjavik gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 2017 kilometer.

Tijdsverschil Reykjavik

In Reykjavik is het 2 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd Reykjavik

De vliegtijd bedraagt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Reykjavik

Gelet op de temperatuur is de beste periode om naar IJsland te gaan in de maanden juni, juli en augustus. De gemiddelde middagtemperatuur in die maanden ligt tussen de 10 en 14 graden Celsius. Een enkele keer kan de thermometer oplopen naar waardes die dicht in de buurt van vijfentwintig graden komen.