Waar ligt dat?

Waar ligt Riga? Kaart Riga

Riga is de hoofdstad van Letland. Het is de grootste stad in de Baltische landen (Estland, Letland en Litouwen). De stad ligt aan weerszijden van de Westelijke Dvina, dicht bij de monding in de Golf van Riga (Oostzee). Het is het politieke, economische en culturele centrum van Letland. 

 

 

Kaart Riga

Kijk voor de ligging van Riga op de kaart van Letland

 

Bezienswaardigheden Riga

Riga heeft een groot aantal bezienswaardigheden waaronder de oude binnenstad, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De binnenstad bevindt zich op de rechter oever van de Westelijke Dvina en wordt omringd door vestingwerken.

Verder treft u in deze stad de Universiteit van Letland; de Petruskerk; het Bezettingsmuseum; het Slot van Riga; het Stadhuis; het Vrijheidsmonument; het Schwarzhäupterhaus zijnde het gildehuis van de Duitse kooplieden en de Dom van Riga aan.

Inwoners Riga

De stad telt ongeveer 700.000 inwoners.

Taal Riga

Riga heeft het Lets als officiële taal. 

Weer Riga

Riga heeft een gematigd zeeklimaat. In de winter liggen de temperaturen tussen de 0 en -10 graden en in de zomer rond de 25 graden. 

Afstand Riga

De afstand naar Riga gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 1335 kilometer.

Tijdsverschil Riga

In Riga is het 1 uur later dan in Nederland.

Vliegtijd Riga

De vliegtijd bedraagt ongeveer 2 uur en 15 minuten.

Beste reistijd Riga

Gedurende de periode van juni t/m augustus is de beste om naar Riga te reizen. Gedurende deze maanden heeft u de meest aangename temperaturen.