Waar ligt dat?

Waar ligt Rio de Janeiro? Kaart Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is de meest bekende stad van Brazilië. Tot 1960 was Rio de Janeiro de hoofdstad. Nu is dit Brasilia.

 

 

Kaart Rio de Janeiro

Kijk voor de ligging van Rio de Janeiro op de kaart van Brazilië.

 

Waar ligt het stadion in Rio de Janeiro WK2014?

Het Maracanã stadion in Rio de Janeiro is een van de grootste voetbalstadions ter wereld. De naam Maracanã is de naam van de rivier die door de gelijknamige buurt stroomt. Het is de thuisbasis van de vier grootste voetbalclubs van Rio: CR Flamengo, Fluminense FC, CR Vasco da Gama en Botafogo FR. Oorspronkelijk was de naam van het stadion 'Estádio Municipal do Maracanã', maar het is in 1966 hernoemd naar de voetbaljournalist en -schrijver Mário Rodrigues Filho. Het stadion werd gebouwd voor het WK Voetbal van 1950 en had oorspronkelijk een capaciteit van 183.000 toeschouwers. Nu alle plaatsen zitplaatsen zijn geworden, bedraagt de werkelijke capaciteit 115.000. Echter, uit veiligheidsoverwegingen is die teruggebracht tot 95.000. De plattegrond van de tribunes is een zuivere ellips, en de rijen lopen zonder onderbreking rond, waardoor - bij een vollere bak - een enorme intimiteit ontstaat. Per maand komen gemiddeld zevenduizend bezoekers -bij wijze van toeristische tour- het stadion van binnen bewonderen. Het is dagelijks geopend met uitzondering van wedstrijddagen. Begin 2009 werd bekend dat het legendarische stadion voor twee jaar de deuren sluit voor een grondige renovatie. Met het oog op het WK 2014 én de Olympische Spelen van 2016 is het stadion volledig verbouwd. Kosten daarvan bedroegen naar schatting 156 miljoen euro. De renovatie begon in 2010 en het stadion heropende op 27 april 2013. De capaciteit van het stadion daalde door de verbouwingen naar 80.000.

Rio de Janeiro - bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Rio de Janeiro

Rio de Janeiro heeft een groot aantal bezienswaardigheden waaronder de meest bekende is het carnaval van Rio. Het grootste openluchtfeest ter wereld is bekend om zijn straatfeesten en prachtige optochten. Verder staat in Rio het enorme Christusbeeld (38 meter hoog). Dit beeld staat op de berg Corcovado en staat symbool voor de wereldwijde verspreiding van de Christelijke boodschap. Het historisch stadscentrum, het Tijucawoud (een regenwoud midden in de stad), de Suikerbroodberg (een bergtop van 396 meter hoog, gelegen bij de ingang van de Baía de Guanabara), de stranden: Copacabana, Ipanema en Barra da Tijuca en de Botanische tuin.

Inwoners Rio de Janeiro

Rio de Janeiro telt ruim 8 miljoen inwoners.

Taal Rio de Janeiro

In Rio de Janeiro wordt Portugees, Italiaans, Duits en Engels gesproken.

Weer Rio de Janeiro

Rio de Janeiro ligt op een scheiding van een tropisch- en een gematigd savanneklimaat. De temperaturen zijn het hele jaar hoog genoeg om aan één van de mooie stranden te genieten. Zomers is er regelmatig een regenbui. In de winter is het eigenlijk het aangenaamst in de stad die vaak kortweg met Rio wordt aangeduid.

Afstand Rio de Janeiro

De afstand naar Rio de Janeiro gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 9510 kilometer.

Tijdsverschil Rio de Janeiro

Gedurende onze zomertijd is het in Rio de Janeiro 5 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Rio de Janeiro 6 uur later.

Vliegtijd Rio de Janeiro

De vliegtijd naar Rio de Janeiro bedraagt ongeveer 12 uur.

Beste reistijd Rio de Janeiro

De beste periode om Rio de Janeiro te bezoeken is tijdens onze zomermaanden, als het in Rio winter is.