Waar ligt dat?

Waar ligt Rusland? Kaart Rusland

Rusland ligt gedeeltelijk in Europa (Europees Rusland) en gedeeltelijk in Azië. Het ligt echter vanuit een politiek perspectief in Europa, omdat de belangrijkste delen ervan in het Europese deel liggen en ruim 70% van de bevolking hier woont. Rusland deelt zijn grenzen met de volgende landen: Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Wit-Rusland, Oekraïne, Georgië, Azerbeidzjan, Kazachstan, China, Mongolië en Noord-Korea. Verder is het door een smalle zeestraat gescheiden van de Verenigde Staten (Alaska) en Japan. Het land vormde tot 1991 de kern van de Sovjet-Unie. Rusland is nu een onafhankelijk land en een invloedrijk lid van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS).

 

 

Kaart Rusland

 

Hoofdstad Rusland

De hoofdstad van Rusland is Moskou.

Inwoners Rusland

Het land telt ruim 142 miljoen inwoners.

Taal Rusland

De officiële taal van Rusland is Russisch.

Klimaat, weer Rusland

Rusland heeft als grootste land ter wereld te maken met een groot aantal klimaatsoorten. Kortweg kan er worden gesteld dat tijdens de winterperiode het kwik kan dalen tot min vijftig graden Celsius en in de zomerperiode kan oplopen tot (plus) vijftig graden Celsius!

Afstand Rusland

De afstand naar Rusland (Moskou) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 2150 kilometer. 

Tijdsverschil Rusland

Rusland heeft diverse tijdzones. Afhankelijk van de plaats in Rusland is het tussen de 3 en 11 uren later dan in Nederland.

Vliegtijd Rusland

De vliegtijd (Moskou) bedraagt ongeveer 2 uur en 45 minuten.

Beste reistijd Rusland

Gelet op bovenstaande kan niet worden vastgesteld welke periode de gunstigste is om dit immense land te bezoeken.