Waar ligt dat?

Waar ligt Salvador? Kaart Salvador

Salvador of Salvador da Bahia (volledige naam: São Salvador da Bahia de Todos os Santos) is een stad gelegen in het noordoosten van Brazilië aan de Atlantische Oceaan. Ze is de hoofdstad van de deelstaat Bahia. De gangbare naam voor de stad in de spreektaal is 'Salvador', hoewel in oude documenten soms gesproken wordt van 'Bahia'.

 

 

Kaart Salvador

Kijk voor de ligging van Salvador stad op de kaart van Brazilië.

 

Waar ligt het stadion Bahia Arena in Salvador WK 2014?

Itaipava Arena Fonte Nova, officieel Complexo Esportivo Cultural Professor Octávio Mangabeira, bijgenaamd Bahia Arena, is een stadion dat gebouwd is voor het WK voetbal 2014, dat in Brazilië zal worden gehouden. Het stadion is gebouwd in de stad Salvador op de plaats waar vroeger het Estádio Fonte Nova stond. Het stadion heeft een capaciteit van 55.000 toeschouwers en zal ook gebruikt worden voor de Olympische Zomerspelen 2016, die eveneens in Brazilië zullen plaatsvinden.

Salvador Bezienswaardigheden

Salvador heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder een gezellig stadscentrum met geplaveide steegjes, pittoreske pleinen en een uitgesproken 18de-eeuws Portugese sfeer; Porta da Barra, de plaats waar de stad werd opgericht; Mercado Modelo, de overdekte markt voor al uw souvenirs en de wijk Pelourinho die door de Unesco is uitgeroepen tot cultureel erfgoed.

Inwoners Salvador

Salvador telt ongeveer 3,2 miljoen inwoners.

Taal Salvador

In Salvador wordt Portugees gesproken.

Weer Salvador

Salvador heeft een tropisch savanneklimaat wat zich kenmerkt door een drogere- en een regenperiode. De zomer -die ongeveer gelijk valt met onze winter- is hier aangenaam warm met van tijd tot tijd een stevige regenbui, die het klimaat hier wat tempert. Door de constante zeewind die er staat is de hoge luchtvochtigheid hier beter te verdragen dan verder landinwaarts.

Afstand Salvador

De afstand naar Salvador gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 8368 kilometer.

Tijdsverschil Salvador

In Salvador is het 5 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd Salvador

De vliegtijd naar Salvador bedraagt ongeveer 10 uur en 25 minuten.

Beste reistijd Salvador

De beste tijd om naar Salvador te gaan is de periode van augustus t/m januari. De overige maanden valt er namelijk vrij veel regen.