Waar ligt dat?

Waar ligt Santiago? Kaart Santiago

Santiago is de hoofdstad van Chili. Deze stad ligt op 522 m hoogte in de laagvlakte die zich tussen het Chileense kustgebergte en de Andes uitstrekt. Santiago is gesticht door Pedro de Valdivia op 12 februari 1541 met de naam Santiago de Nueva Extremadura.

 

 

Kaart Santiago

Kijk voor de ligging van Santiago op de kaart van Chili.

 

Santiago Bezienswaardigheden

Santiago heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het regeringspaleis Moneda (in dit paleis kwam president Allende om het leven tijdens de militaire coup in 1973), het Cementerio General (veel belangrijke historische personen, waaronder Salvador Allende, zijn hier begraven. Het Memorial del Detenido Desaparecido y del Ejecutado Político herinnert aan de vermisten van het Pinochet-regime), Bellavista (de kunstenaarswijk), het Constanera Center (hoogste bouwwerk van Zuid-Amerika) en het Museo Chileno de Arte Precolombino (oude voorwerpen van de inheemse bevolking).

Inwoners Santiago

Santiago telt ruim 7 miljoen inwoners.

Taal Santiago

In Santiago wordt Spaans gesproken.

Weer Santiago

Het klimaat is mediterraan. Hete droge zomers (november tot maart) met temperaturen tot 35 °C. De winters (juni tot augustus) zijn zacht met maxima rond 15 °C.

Afstand Santiago

De afstand naar Santiago gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 11.995 kilometer.

Tijdsverschil Santiago

Gedurende onze zomertijd is het in Santiago 6 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Santiago 4 uur vroeger.

Vliegtijd Santiago

De vliegtijd naar Santiago bedraagt ongeveer 15 uur.

Beste reistijd Santiago

Gelet op bovenstaande kunt u het beste Santiago gedurende hun voorjaar, zomer en najaar bezoeken.