Waar ligt dat?

Waar ligt Santo Domingo? Kaart Santo Domingo

Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Na door cyclonen te zijn verwoest, werd de stad in 1502 door Diego Columbus, de zoon van Christoffel Columbus, naar de westelijke oever verplaatst. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier Ozama.

 

 

Kaart Santo Domingo

Kijk voor de ligging van Santo Domingo op de kaart van de Dominicaanse Republiek.

 

Santo Domingo Bezienswaardigheden

Santo Domingo heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Faro a Colón (een symbolische vuurtoren in de vorm van een liggend kruis, dat dient als museum en mausoleum van Christoffel Columbus), de Kathedraal van Santo Domingo (de oudste kathedraal van de Nieuwe Wereld, gelegen aan het Plaza Colón), Puerta del Conde (de oude stadspoort), Parque Independencia (het Park van de Onafhankelijkheid dat het hart van de stad vormt), La Fortaleza Ozama (een militair bouwwerk) en het Paleis van Diego Columbus, de zoon van Christoffel Columbus.

Inwoners Santo Domingo

De stad Santo Domingo telt ruim 3,5 miljoen inwoners.

Taal Santo Domingo

In Santo Domingo wordt Spaans als officiële taal gesproken.

Weer Santo Domingo

Santo Domingo heeft een tropisch savanneklimaat. Een bijna altijd aanwezige wind in de stad zorgt er voor dat het niet benauwd en vochtig aanvoelt.

Afstand Santo Domingo

De afstand naar Santo Domingo gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 7375 kilometer.

Tijdsverschil Santo Domingo

Gedurende onze zomertijd is het in Santo Domingo 6 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Santo Domingo 5 uur vroeger.

Vliegtijd Santo Domingo

De vliegtijd naar Santo Domingo bedraagt ongeveer 10 uur.

Beste reistijd Santo Domingo

De beste tijd om naar Santo Domingo te gaan is in de periode van december t/m mei. Vanaf juni t/m november bestaat er kans op orkanen die vanuit het oosten het Caribische gebied binnen komen.