Waar ligt dat?

Waar ligt São Paulo? Kaart São Paulo

São Paulo ligt in het zuidoosten van Brazilië en is de hoofdstad van de gelijknamige staat. São Paulo is de grootste stad van Brazilië en behoort tot de tien grootste steden ter wereld.

 

 

Kaart São Paulo

Kijk voor de ligging van São Paulo op de kaart van Brazilië.

 

Waar ligt het stadion Arena Corinthians in São Paulo WK 2014?

De Arena de São Paulo, officieel Arena Corinthians, is een voetbalstadion dat momenteel wordt gebouwd in Itaquera, een district in São Paulo, Brazilië. Het stadion zal het huidige Pacaembu-stadion vervangen en gaan dienen als thuisstadion voor SC Corinthians Paulista. Het herbouwingsproject werd voor het eerst aangekondigd op 27 augustus 2010 door de voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond, Ricardo Teixeira, de gouverneur van São Paulo, Alberto Goldman en de burgemeester van São Paulo, Gilberto Kassab. Het stadion krijgt een capaciteit van 48.000 toeschouwers, met 20.000 extra zitplaatsen tijdens de openingswedstrijd van het Wereldkampioenschap voetbal 2014.

São Paulo Bezienswaardigheden

São Paulo heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het Museu de Arte de São Paulo, een van de grootste museums van Latijns-Amerika met onder andere werken van Karel Appel, Giovanni Bellini, Hieronymus Bosch, Sandro Botticelli, Calder, Paul Cézanne, Lucas Cranach der Ältere, Paul Gauguin, El Greco, Vincent van Gogh, Frans Hals, Pablo Picasso en vele anderen; het Museu de Arte Moderna de São Paulo met een collectie werken van diverse Braziliaanse kunstenaars; de kathedraal van São Paulo is een van de grootste neo-gotische kathedralen in de wereld.

Inwoners São Paulo

São Paulo telt ongeveer 17 miljoen inwoners.

Taal São Paulo

In São Paulo wordt Portugees gesproken.

Weer São Paulo

São Paulo heeft een Chinaklimaat. In de zomer, temperaturen tussen 20 ° Celsius en 30 ° Celsius en in de winter tussen 10 ° Celsius en 20 ° Celsius. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is hier 1317 mm.

Afstand São Paulo

De afstand naar São Paulo gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 9810 kilometer.

Tijdsverschil São Paulo

In São Paulo is het 5 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtijd São Paulo

De vliegtijd naar São Paulo bedraagt ongeveer 12 uur en 15 minuten.

Beste reistijd São Paulo

De beste tijd om naar São Paulo te gaan is de periode van april t/m september. De overige maanden valt er namelijk de nodige regen.