Waar ligt dat?

Waar ligt Singapore? Kaart Singapore

Singapore ligt in Zuidoost-Azië. Met een oppervlakte van 683 km² is het net iets groter dan de Nederlandse Noordoostpolder. Het land beslaat een groep van in totaal 63 eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat Singapore en van Maleisië door de Straat Johore.

 

 

Kaart Singapore

 

Singapore Bezienswaardigheden

Singapore heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Sri Mariamman Temple, Singapore Art Museum, Singapore Botanic Gardens, Singapore Zoo, The Art House at the Old Parliament House, Sultan Mosque, The Merlion Park, Empress Place Building, The Southern Ridges en Orchard Road.

Video Singapore

{youtube}vAhxi4UONFU{/youtube}

 

Hoofdstad Singapore

De hoofdstad van Singapore is Singapore.

 

Inwoners Singapore

Het land telt ongeveer 5 miljoen inwoners.

Taal Singapore

Singapore heeft Mandarijn, Maleis, Tamil en Engels als officiële talen.

Klimaat, weer Singapore

Singapore ligt net boven de evenaar en heeft een tropisch klimaat. De temperaturen komen 's nachts zelden onder de 24 graden en overdag komt de temperatuur nooit boven de 36 graden uit. Door de vrij hoge relatieve luchtvochtigheid en de hoge temperaturen voelt het warm en klam aan. Tijdens de moessonperiode die duurt van november tot en met februari kan er veel regen vallen en kan het erg benauwd zijn.

Afstand Singapore

De afstand naar Singapore (Singapore) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 10.490 kilometer.

Tijdsverschil Singapore

Gedurende onze zomertijd is het in Singapore 6 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Singapore 7 uur later.

Vliegtijd Singapore

De vliegtijd (Singapore) bedraagt ongeveer 11 uur en 30 minuten. Changi Airport is misschien wel dé stop-over-luchthaven van de wereld. Miljoenen passagiers die een verre reis maken nemen hier hun rust met een tussenstop van één of meerdere dagen om vervolgens verder te reizen naar hun bestemming.

Beste reistijd Singapore

De beste reistijd om Singapore te bezoeken is tijdens de periode van maart t/m oktober. Dan valt er namelijk de minste regen.