Waar ligt dat?

Waar ligt Slagharen? Adres Slagharen

Slagharen ligt aan de Zwarte Dijk 37 in Slagharen, Overijssel. Slagharen is een Nederlands attractiepark en vakantiepark. Het park bestaat sinds 1963.

 

 

Kaart Attractie- & Vakantiepark Slagharen

 

Adres Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Zwarte Dijk 37, 7776 PB Slagharen.

Bezienswaardigheden Attractie- & Vakantiepark Slagharen

In 1963 bouwde winkelier Henk Bemboom een aantal vakantiehuisjes op een stuk landbouwgrond rond een oude boerderij in Slagharen. Als extra attractie bood hij bij elk vakantiehuisje een echte Shetlandpony en een wagentje aan, een uniek idee omdat deze pony's in die tijd nog zeldzaam waren in Nederland. Met Pinksteren 1963 werd het Shetland Ponypark Slagharen met 24 vakantiehuisjes geopend. Al snel werden meer huisjes bijgebouwd en voor gasten en dagbezoek kwam er ook een speeltuin en een zwembad, later gevolgd door meer en grotere attracties. Het park werd bekend onder de naam Ponypark Slagharen.

Toen het park in 2008 vijfenveertig jaar bestond veranderde de naam in Attractie- & Vakantiepark Slagharen. In 2013 bestaat het park vijftig jaar en dit word gevierd met vier nieuwe attracties en nieuwe shows!

Het attractiepark bestaat uit twee delen, verbonden door de Mainstreet met winkels en restaurants. Dit park telt meer dan veertig attracties, waaronder twee achtbanen (de Thunder Loop en de Mine Train). Verder is er een wildwaterbaan (Ripsaw Falls) en een speciaal zwembad voor de gasten van het vakantiepark, Rocky Mountain Springs. 

Vanaf de ingang is het rechtse deel het drukst met attracties als de Zweefapollo, Enterprise en de Free Fall. Aan de linkerkant vind je de klassieker Thunder Loop, de Wild West Adventure, Tomahawk en vanaf 2013 Flying Cloud, ook wel bekend als de Droomboot. 

Attractiepark Slagharen kreeg in 1978 een monorail. Vanuit de monorail (twee haltes) is het park te bezichtigen. Ook is er een kabelbaan met stations bij de Apollo en bij de Kids Country. 

In het park zijn 6 thema's: Indian, Yellowstone, New Orleans, Mexican, Wild West en Jules Adventureland (Genoemd naar de Franse schrijver Jules Verne).

De drukste bezoekdagen zijn de maandag en vrijdag (wisseldag vakantiepark) en de weekenden.

Attractie- & Vakantiepark Slagharen bestaat natuurlijk ook nog uit het Vakantiepark. Op het park staan stacaravans en bungalows. Ook is er de Wigwamwereld Slagharen, bestaand uit wigwamtenten. Sinds 2002 is er naast de Wigwamwereld ook een camping, die eigendom is van Attractiepark Slagharen. Naast de Wigwamwereld is een waterspeelplaats, Sunny Beach. Er zijn plannen om in te toekomst achter de camping nieuwe verblijfslocatie's te realiseren, de zogenoemde Barn's. Dit zijn huizen die eruit zien als een soort van Amerikaanse boerderij die uitkijken op een echte prairies.