Waar ligt dat?

Waar ligt Spanje? Kaart Spanje

Spanje ligt op het Iberisch Schiereiland in het zuidwesten van Europa. Eveneens behoren de eilandengroep Balearen in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Spaanse exclaves in Noord-Afrika bij het land. In het noordoosten grenst Spanje aan Frankrijk en Andorra, over de gehele lengte van de Pyreneeën, in het westen aan Portugal en in het zuiden aan de Britse kolonie Gibraltar. Spanje is een land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Het land herbergt vissersdorpen in Galicië, een bruisend nachtleven in Madrid, het moderne Barcelona, toeristische costa’s aan de Middellandse Zee, het flamencodansen in Andalusië en stierenvechten in vele regio’s van het land.

 

 

Kaart Spanje

 

Route naar Spanje

Vind hier de route naar Spanje

Hoofdstad Spanje

De hoofdstad van de Spanje is Madrid.

Inwoners Spanje

Het land telt ongeveer 47 miljoen inwoners.

Taal Spanje

Naast Spaans (Castiliaans) zijn Catalaans, Baskisch en Galicisch zogenaamde 'co-officiële' talen van het land.

Klimaat, weer Spanje

Over het algemeen heerst er langs de kusten (Costa’s) een aangename temperatuur, terwijl het in de winter in het binnenland en op de wat hoger gelegen gebieden behoorlijk koud kan zijn.

Afstand Spanje

De afstand naar Spanje (Madrid) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 1482 kilometer.

Tijdsverschil Spanje

Er is geen tijdsverschil met Nederland en België.

Vliegtijd Spanje

De vliegtijd (Madrid) bedraagt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Spanje

Afhankelijk van de regio is het gedurende het gehele jaar goed toeven in Spanje. Het land is niet voor niets een zeer populaire zomerbestemming met de nodige overwinteraars.