Waar ligt dat?

Waar ligt Sri Lanka? Kaart Sri Lanka

Sri Lanka, voormalig Ceylon, ligt in de Indische Oceaan. Het wordt gescheiden van India door de Golf van Mannar en Straat Palk. De Golf van Bengalen ligt ten noordoosten van het eiland. Volgens de hindoeïstische mythologie was er in de oude tijden een landverbinding tussen India en Sri Lanka. De naam van deze verbinding is de Adamsbrug. Op de plaats waar deze verbinding geweest zou zijn, ligt nu een keten van kalksteenbanken. Let op: Er geldt in Sri Lanka een algeheel rookverbod. Toeristen worden aangeraden geen sigaretten of shag in de handbagage mee te nemen. Er bestaan forse geldboetes per ingevoerd rookartikel. Zelfs staan er gevangenisstraffen op het openbaar roken in Sri Lanka. Kijk voor uw vakantie naar Sri Lanka op: www.smartholidays.nl, www.arke.nl, www.kras.nl, www.333travel.nl en www.vakantiediscounter.nl.

 

 

Kaart Sri Lanka

 

Hoofdstad Sri Lanka

De (economische) hoofdstad van Sri Lanka is Colombo.

Inwoners Sri Lanka

Het land telt ongeveer 23 miljoen inwoners.

Taal Sri Lanka

Sri Lanka heeft het Singalees en Tamil als officiële talen.

Klimaat, weer Sri Lanka

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar tussen de 25 en 30 graden. In de bergen liggen de temperaturen tussen de 15 en 20 graden.

Afstand Sri Lanka

De afstand naar Sri Lanka (Colombo) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 8450 kilometer.

Tijdsverschil Sri Lanka

Gedurende onze zomertijd is het in Sri Lanka 3,5 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Sri Lanka 4,5 uur later.

Vliegtijd Sri Lanka

De vliegtijd (Colombo) bedraagt ongeveer 10 uur.

Beste reistijd Sri Lanka

Sri Lanka heeft twee moessonperiodes. De zogeheten zuidwest-moesson zorgt dat er in de periode vanaf half mei tot eind september in het zuidwesten en westen van Sri Lanka veel regen valt. De noordoost-moesson zorgt in de periode vanaf oktober tot half april op het hele eiland voor redelijk grote hoeveelheden neerslag.