Waar ligt dat?

Waar ligt Sucre? Kaart Sucre

Sucre is de wettelijke hoofdstad van Bolivia. Hoewel Sucre officieel de hoofdstad is, is de regering in La Paz gevestigd. De enige overheidsinstantie van belang in Sucre is het hooggerechtshof. Op 16 april 1540 werd Sucre door de Spaanse conquistador Pedro de Anzures, markies van Campo Redondo na een bloedige veroveringsstrijd met de lokale indianen gesticht aan de voet van twee heuvels Churuquella en Sica Sica. Daar was namelijk zilver gevonden. De naam van de stad was toen nog Ciudad de la Plata (Zilverstad).

 

 

Kaart Sucre

Kijk voor de ligging van Sucre op de kaart van Bolivia.

 

Sucre Bezienswaardigheden

Sucre heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de oude binnenstad met zeer veel witte gebouwen (vandaar de bijnaam "La Ciudad Blanca"), Parque Bolivar, Casa de la Libertad, het Franciscaner klooster La Recoleta, de San Francisco kerk, de San Lázaro kerk en Santo Domingo kerk.

Inwoners Sucre

Sucre telt ruim 250.000 inwoners.

Taal Sucre

In Sucre wordt Spaans gesproken.

Weer Sucre

Sucre heeft een koud steppe klimaat. Bij het koude steppeklimaat ligt de gemiddelde jaartemperatuur altijd onder de 18°C. De neerslag valt met name in de zomer. De wintermaanden zijn droger.

Afstand Sucre

De afstand naar Sucre gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 10.400 kilometer.

Tijdsverschil Sucre

Gedurende onze zomertijd is het in Sucre 6 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Sucre 5 uur vroeger.

Vliegtijd Sucre

De vliegtijd naar Sucre bedraagt ongeveer 15 uur.

Beste reistijd Sucre

De beste periode om Sucre te bezoeken is van december tot april. Wel dient u dan rekening te houden met de nodige regenbuien.