Waar ligt dat?

Waar ligt Sydney? Kaart Sydney

Sydney is niet de hoofdstad maar wel de grootste en oudste stad in Australië. Sydney ligt aan de Tasmanzee, in het zuidoosten van Australië. De stad heeft zich ontwikkeld vanuit de natuurlijke haven Port Jackson. Sinds de stichting in 1788 is Sydney uitgegroeid tot een zowel nationaal als internationaal belangrijke stad op economisch en cultureel gebied.

 

 

Kaart Sydney

Kijk voor de ligging van Sydney op de kaart van Australië

 

Bezienswaardigheden Sydney

Sydney heeft als iedere andere wereldstad diverse bezienswaardigheden. De meest bekende zijn het Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Verder heeft de stad onder andere de Royal Botanic Gardens, Bondi Beach, Sydney Fish Markets, Oceanworld, Australian Museum en het Art Gallery van Nieuw-Zuid-Wales.

Video Sydney

{youtube}b8-0Qi_WyAM{/youtube}

 

Inwoners Sydney

De stad Sydney telt ruim 4 miljoen inwoners.

Taal Sydney

In Sydney wordt Engels als officiële taal gesproken.

Weer Sydney

Sydney heeft een mediterraan klimaat. Gedurende de zomermaanden is het warm en liggen de maximum temperaturen tussen de 22 en de 30 graden, hoewel uitschieters ruim boven de dertig graden ook tot de mogelijkheden behoren. Gedurende de wintermaanden is het vrij zacht in Sydney.

Afstand Sydney

De afstand naar Sydney gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 17.825 kilometer.

Tijdsverschil Sydney

Tijdens onze zomertijd is het in Sydney 9 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het tijdsverschil met Sydney 10 uur.

Vliegtijd Sydney

De vliegtijd naar Sydney bedraagt ongeveer 21 uur.

Beste reistijd Sydney

De meest geschikte periode om Sydney te bezoeken is het voorjaar.