Waar ligt dat?

Waar ligt Tallinn? Kaart Tallinn

Tallinn is de hoofdstad van Estland. De stad ligt aan de Baai van Tallinn, een onderdeel van de Finse Golf. Aan de andere kant van de Finse Golf ligt het veel jongere Helsinki. 

 

 

Kaart Tallinn

 

Kijk voor de ligging van Tallinn op de kaart van Estland.

 

Bezienswaardigheden Tallinn

Tallinn heeft een groot aantal bezienswaardigheden waaronder de oude binnenstad Vanalinn, die deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed. Vanalinn telt vele koopmanshuizen en pakhuizen uit deze tijd. De binnenstad is geheel ommuurd, en deze stadsmuur is voorzien van een groot aantal pittoreske torens.

Verder heeft de stad de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal; de Domkerk; het Huis van de Estlandse Ridderschap; het Toompeakasteel met de Riigikogu (parlement) en de hoektoren Lange Herman.

Daarnaast vindt u er nog de Heiligegeestkerk; het oude raadhuis aan het Raadhuisplein; diverse poorten en torens van de stadsmuur, waaronder de Dikke Margareta en Kiek in de Kök; de Lutherse Sint-Nicolaaskerk; de Russisch-orthodoxe Sint-Nicolaaskerk en de Sint-Olafkerk.

Inwoners Tallinn

De stad telt ruim 400.000 inwoners.

Taal Tallinn

Tallinn heeft het Estisch als officiële taal. Daarnaast wordt er onder andere Russisch, Oekraïens, Fins, Duits, Lets, Litouws, Pools, Zweeds en Tataars gesproken.

Weer Tallinn

Het klimaat in Tallinn wordt beïnvloed door de aanwezigheid van de Golf van Finland. De stad heeft dan ook een gematigd zeeklimaat met een langere winterperiode waarin het soms ijzig koud kan worden. De zomers zijn vrij zacht. Vooral de maanden mei, juni en juli zijn zonovergoten.

Afstand Tallinn

De afstand naar Tallinn gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 1460 kilometer.

Tijdsverschil Tallinn

In Tallinn is het 1 uur later dan in Nederland.

Vliegtijd Tallinn

De vliegtijd bedraagt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Beste reistijd Tallinn

Gedurende de periode van mei t/m juli kunt u het beste naar Tallinn reizen. Tijdens deze maanden heeft u de meeste kans op zon waardoor de temperatuur het aangenaamst is.