Waar ligt dat?

Kaart Tanzania en Zanzibar

Tanzania, officieel de Verenigde Republiek Tanzania, is een onafhankelijk land in Oost-Afrika dat grenst aan de buurlanden Congo-Kinshasa, Rwanda, Burundi, Oeganda, Kenia, Mozambique, Malawi en Zambia.

Kijk voor uw vakantie op Zanzibar op www.arke.nl, www.vakantiediscounter.nl, www.vakantiexperts.nl, www.keniaonline.nl of www.smartholidays.nl

 

 

Kaart Tanzania en Zanzibar

 

Bezienswaardigheden Tanzania

Tanzania heeft enkele bezienswaardigheden. De meest bekende is de Kilimanjaro (hoogste berg van Afrika (5895m) die zelfs door toeristen wordt beklommen), het eiland Zanzibar, het Serengeti wildreservaat (bekend door de jaarlijkse migratie), Lake Manyara (wildreservaat bekend om de vele flamingo's), Ngorongoro (krater met een unieke wildpopulatie), Tarangire (natuurpark in het noorden), het Victoriameer en ook het eiland Zanzibar ligt in Tanzania.

Hoofdstad Tanzania

De officiële hoofdstad is Dodoma, maar de voormalige hoofdstad Dar es Salaam huisvest nog vele regeringsinstellingen en ambassades.

Inwoners Tanzania

Het land telt ongeveer 45 miljoen inwoners.

Taal Tanzania

In Tanzania wordt Swahili gesproken.

Klimaat, weer Tanzania

Tanzania kent voor het overgrote deel een tropisch savanneklimaat, waarbij de temperaturen gedurende het hele jaar hoog liggen en er sprake is van een duidelijk drogere periode. In het oosten van Tanzania is er zelfs sprake van twee regenperiodes en twee drogere periodes.

Afstand Tanzania

De afstand naar Tanzania (Dodoma) gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 7115 kilometer.

Tijdsverschil Tanzania

In Tanzania is het 1 uur later dan in Nederland.

Vliegtijd Tanzania

De vliegtijd (Dodoma) bedraagt ongeveer 9 uur en 25 minuten.