Waar ligt dat?

Waar ligt Tbilisi? Kaart Tbilisi

Tbilisi (letterlijk: Warme Springbron) is de hoofdstad van Georgië. Tot 1936 heette de stad Tiflis, een naam die tegenwoordig ook nog wel in gebruik is. Tbilisi ligt aan de rivier de Koera.

Kaart Tbilisi

Kijk voor de ligging van Tbilisi op de kaart van Georgië

 

Bezienswaardigheden Tbilisi

Tbilisi heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het oude stadscentrum met gezellige straatjes; de Narikala, een kasteel uit de 4e eeuw dat diverse malen opnieuw is opgebouwd; de Sioniki-kathedraal en de Sameba-kathedraal en enkele monumentale botanische tuinen. 

Inwoners Tbilisi

De stad telt ongeveer 1,5 miljoen inwoners.

Taal Tbilisi

Tbilisi heeft het Georgisch als officiële taal. 

Weer Tbilisi

Het klimaat van Tbilisi is een combinatie van een vochtig subtropisch en een, relatief gezien, mild landklimaat, dat wordt beïnvloed door zowel droge (Centraal-Azië/Siberisch) lucht uit het oosten en vochtige subtropische (Atlantisch/Zwarte zee) lucht uit het westen. Tbilisi heeft relatief koude winters en hete zomers.

Afstand Tbilisi

De afstand naar Tbilisi gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 3200 kilometer.

Tijdsverschil Tbilisi

Gedurende onze zomertijd is het in Tbilisi 2 uur later dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Tbilisi 3 uur later. 

Vliegtijd Tbilisi

De vliegtijd bedraagt ongeveer 4 uur.

Beste reistijd Tbilisi

De periode van juni t/m september is de beste om naar Tbilisi te reizen. In deze maanden heeft u de meest kans op aangename temperaturen.