Waar ligt dat?

Waar ligt Tegucigalpa? Kaart Tegucigalpa

Tegucigalpa is de hoofdstad en tevens de grootste stad van het Midden-Amerikaanse land Honduras. De stad ligt in een middelgebergte op een hoogte van bijna 1000 meter en wordt omringd door naaldbossen.

 

 

Kaart Tegucigalpa

 

Kijk voor de ligging van Tegucigalpa op de kaart van Honduras

 

Bezienswaardigheden Tegucigalpa

Tegucigalpa heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het oude stadscentrum met Spaanse koloniale architectuur; de Sint-Michaëlslkathedraal; Parque la Leona (dat in de 19e eeuw werd aangelegd); Parque La Concordia is populair vanwege de vele replica's van Maya-ruïnes (met name van Copán en van de Chichén Itzá in het noorden van Yucatán) die in dit park bewonderd kunnen worden; op een heuvel even buiten de stad bevindt zich El Picacho, van waaruit men het uitzicht over de stad kan bewonderen.

Inwoners Tegucigalpa

De stad telt ongeveer 1,3 miljoen inwoners.

Taal Tegucigalpa

In Tegucigalpa wordt Spaans gesproken. 

Weer Tegucigalpa

Tegucigalpa heeft een tropisch klimaat. Vanwege de ligging in een vallei liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 35 graden.

Afstand Tegucigalpa

De afstand naar Tegucigalpa gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 8925 kilometer.

Tijdsverschil Tegucigalpa

Gedurende onze zomertijd is het in Tegucigalpa 8 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Tegucigalpa 7 uur vroeger. 

Vliegtijd Tegucigalpa

De vliegtijd bedraagt ongeveer 12 uur.

Beste reistijd Tegucigalpa

De periode van februari t/m april is de gunstigste om naar Tegucigalpa te reizen. Hiermee vermijdt u het regen- en orkaanseizoen.