Waar ligt dat?

Waar ligt Teheran? Kaart Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran en ligt in het noordelijke gedeelte van het land aan de voet van de Elboers.

 

 

Kaart Teheran

 

Kijk voor de ligging van Teheran op de kaart van Iran

 

Bezienswaardigheden Teheran

Teheran heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder de Iraanse keizerlijke kroonjuwelen (deze collectie, ook wel de keizerlijke kroonjuwelen van Perzië genoemd is te bewonderen in de Iraanse centrale bank in Teheran); de Pauwentroon van de Perzische sjahs in het Golestan Paleis; het Teheran Museum van Hedendaagse Kunst (heeft werken van grote kunstenaars als Van Gogh, Pablo Picasso en Andy Warhol. Deze collectie van schilderijen is nog geselecteerd door de voormalige keizerin Farah Diba); het Nationaal Museum van Iran; het Saadabad paleizencomplex; het Glaswerk en Keramiekmuseum van Iran; het Tapijtenmuseum; het Teheran Underglass schilderij museum; het Niavaran paleizencomplex en het Safir kantoormachinemuseum.

Inwoners Teheran

De stad telt ongeveer 13 miljoen inwoners.

Taal Teheran

In Teheran wordt Perzisch gesproken. 

Weer Teheran

Teheran heeft een koud steppeklimaat met hete zomers en redelijk koele winters. Hoewel de stad zelf geen diepvriestemperaturen haalt, kun je wel vlak bij de stad op een aantal pistes skiën in de winter. 

Afstand Teheran

De afstand naar Teheran gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 4075 kilometer.

Tijdsverschil Teheran

In Teheran is het 2 uur en 30 minuten later dan in Nederland.

Vliegtijd Teheran

De vliegtijd bedraagt ongeveer 5 uur.

Beste reistijd Teheran

April, mei, september en oktober zijn de beste maanden om naar Bagdad te reizen. Hiermee vermijdt u de droge (hete) zomermaanden en de milde tot koude wintermaanden.