Waar ligt dat?

Waar ligt The Bottom? Kaart The Bottom

The Bottom is de hoofdstad van het Nederlandse eiland Saba dat sinds 2010 de status van bijzondere gemeente binnen het Koninkrijk der Nederlanden heeft. De stad ligt, anders dan de naam doet vermoeden, ongeveer 220 meter boven de zeespiegel. Zeeuwse kolonisten die deze plaats in 1632 hebben gesticht, gaven het de naam "Botte", een oud Nederlands woord voor kom. De naam verwijst naar de ligging, in een relatief vlak dal omringd door hoge rotsen. Het eiland werd daardoor Engelstalig en de naam Botte verengelste tot Bottom.

 

 

Kaart The Bottom

Kijk voor de ligging van The Bottom op de kaart van Saba.

 

The Bottom Bezienswaardigheden

The Bottom heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het Gouverneurshuis van de gezaghebber, de anglicaanse Christuskerk (uit 1777 het oudste gebouw van Saba), het Major Osman Ralph Simmons Museum en the Saba Artisan Foundation (een kleine zijdezeefdrukfabriek).

Inwoners The Bottom

The Bottom telt ruim 500 inwoners.

Taal The Bottom

Saba heeft Nederlands als officiële taal. Tevens wordt er Engels gesproken.

Weer The Bottom

The Bottom heeft een tropisch klimaat. De gemiddelde (haast constante) jaartemperatuur ligt rond de 28 graden.

Afstand The Bottom

De afstand naar The Bottom gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 6950 kilometer.

Tijdsverschil The Bottom

Gedurende onze zomertijd is het in The Bottom 6 uur vroeger. Gedurende onze wintertijd is het in The Bottom 5 uur vroeger.

Vliegtijd The Bottom

De vliegtijd naar The Bottom bedraagt ongeveer 8 uur.

Beste reistijd The Bottom

De beste tijd om naar The Bottom te gaan is gedurende de periode januari t/m mei. In het Caribisch gebied is er vanaf juni tot december kans op orkanen en tropische stormen.