Waar ligt dat?

Waar ligt Tripoli? Kaart Tripoli

Tripoli (letterlijk: drie steden) is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Libië. Tripoli ligt in het noordwesten van het land, bij een oase aan de Middellandse Zee. Er heerst dan ook een mediterraan klimaat.

 

 

Kaart Tripoli

 

Kijk voor de ligging van Tripoli op de kaart van Libië.

 

Bezienswaardigheden Tripoli

Tripoli heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder het oudste stadsdeel (medina) van Tripoli dat voornamelijk uit eeuwenoude huizen, moskeeën en paleizen bestaat. De medina is toegankelijk via drie poorten in de stadsmuur, de Bab Zanata in het westen, de Bab Hawara in het zuidoosten en de Bab Al-Bahr in het noorden; Ten zuidoosten van de medina, aan het Groene Plein, staat de Assaraya al-Hamra (het Rode Kasteel), een vesting uit de zestiende eeuw die is gebouwd door de Spanjaarden. De vesting heeft verscheidene binnenplaatsen en huisvest tegenwoordig een museum; Tevens staat in de medina de uit de 2e eeuw n.Chr. stammende Romeinse triomfboog van Marcus Aurelius; Ten oosten van de oude medina staat in een wijk uit de koloniale periode de tot moskee omgebouwde kathedraal van Tripoli.

Inwoners Tripoli

De stad telt ruim 2 miljoen inwoners.

Taal Tripoli

In Tripoli wordt Arabisch gesproken. 

Weer Tripoli

In Tripoli heerst een mediterraan klimaat met invloeden van de nabij gelegen Sahara woestijn. Tijdens de winter is het mild en regent het af en toe. Tijdens de zomer is het warm en droog. Neerslag is in de zomermaanden een zeldzaamheid. Vanwege de invloed van het zeewater zijn de temperatuursverschillen minder groot dan in het binnenland. Overdag wordt de temperatuur iets getemperd en in de avond en nacht koelt het hier minder af dan in de binnenlanden van Libië.

Afstand Tripoli

De afstand naar Tripoli gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 2260 kilometer.

Tijdsverschil Tripoli

Gedurende onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Gedurende onze wintertijd is het in Tripoli 1 uur later dan in Nederland. 

Vliegtijd Tripoli

De vliegtijd bedraagt ongeveer 4 uur.

Beste reistijd Tripoli

Gedurende de periode van november t/m april kunt u het beste naar Tripoli reizen. Hiermee vermijdt u de hete zomerperiode met de bijbehorende zandstormen.