Waar ligt dat?

Waar ligt Washington? Kaart Washington

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. "D.C." staat voor "District of Columbia", het speciale federale district dat de hoofdstad bevat. Het District of Columbia is vernoemd naar een oude, poëtische naam voor de Verenigde Staten: Columbia (op zijn beurt afgeleid van Columbus). Om verwarring met de staat Washington te voorkomen spreken de Amerikanen nooit van Washington, maar steeds van Washington, D.C., of kortweg D.C. De stad is genoemd naar de eerste president van de VS, George Washington, en ligt aan de rivier Potomac.

 

 

Kaart Washington

 

In welke staat ligt Washington DC?

De stad Washington DC ligt in de Amerikaanse staat Columbia. Niet te verwarren met de staat Washington die in het Noord-Westen van de verenigde staten ligt, met als hoofdstad Seattle.

Het Witte Huis

Het Witte Huis (The White House) is het werkterrein en de ambtswoning van de zittende president van de Verenigde Staten. Het gebouw is als centrum van de speciaal als hoofdstad ontworpen stad Washington D.C. gebouwd. Het adres van het Witte Huis is 1600 Pennsylvania Avenue NW, 20500 Washington D.C. Het staat in het zogenaamde President's Park.

Bezienswaardigheden Washington

Washington heeft een groot aantal bezienswaardigheden waaronder de meest bekende. De National Mall is een groot open park in het midden van de stad en heeft veel monumenten gewijd aan Amerikaanse leiders. Ook verbindt het park het Witte Huis met het Capitool. In het midden van het park staat het Washington Monument dat werd opgericht voor George Washington. Andere gedenktekenen nabij de National Mall zijn de Jefferson, Mason, Lincoln, Roosevelt, World War II, Korean War Veterans, Vietnam Veterans, Albert Einstein, US Navy en District of Columbia War Memorials.

Inwoners Washington

Washington als agglomeratie telt ruim 9,5 miljoen inwoners.

Taal Washington

In Washington wordt (Amerikaans) Engels gesproken.

Weer Washington

Washington D.C. heeft een warm zeeklimaat. De zomer zijn warm en de winters zijn mild. Vanaf juli tot en met begin december is er kans op orkaanactiviteit in de regio. De kans dat de stad met een orkaan te maken krijgt is vrijwel nihil. Er bestaat een grotere kans dat Washington te maken krijgt met restanten van orkanen of tropische depressies, waarbij er nog steeds sprake kan zijn van venijnige wind en zware regenval.

Afstand Washington

De afstand naar Washington gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 7840 kilometer.

Tijdsverschil Washington

Gedurende onze zomertijd is het in Washington 6 uur vroeger dan in Nederland. Gedurende onze wintertijd is het in Washington 7 uur vroeger.

Vliegtijd Washington

De vliegtijd naar Washington bedraagt ongeveer 8 uur.

Beste reistijd Washington

Gelet op bovenstaande kunt u het beste Washington bezoeken in de periode van mei t/m oktober. Dit zijn de warmste (gemiddeld 24 graden) en tevens aangenaamste maanden.