Waar ligt dat?

Waar ligt Wellington? Kaart Wellington

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. De stad ligt in het zuiden van het Noordereiland en is genoemd naar de hertog van Wellington. De stad wordt ook vaak omschreven als het culturele centrum van het land met film- en theaterindustrie van wereldklasse. Wellington is de zuidelijkste hoofdstad ter wereld, met een breedtegraad van 41° zuiderbreedte.

 

 

Kaart Wellington

Kijk voor de ligging van Wellington op de kaart van Nieuw-Zeeland.

 

Wellington Bezienswaardigheden

Wellington heeft als iedere andere wereldstad diverse bezienswaardigheden. De meest bekende zijn het Te Papa Museum (het nationaal museum van Nieuw-Zeeland), de Parlementsgebouwen in oude- en nieuwe stijl (de historische -in gotische stijl opgetrokken- parlementsgebouwen en het huidige parlementsgebouw, “The Beehive”, een modern rond gebouw, waar de ministers en hun personeel werken), Cable Car & Botanische tuin (deze tram brengt u naar Kelburn op de top van een steile heuvel van waaruit u een fantastisch uitzicht heeft over Wellington en de haven Port Nicholson. Hier kunt u ook de Botanische tuin bezichtigen.) en de City Gallery (met wisselende exposities van de beste hedendaagse kunst en design uit Nieuw Zeeland en de rest van de wereld).

Inwoners Wellington

De stad Wellington telt ruim 200.000 inwoners.

Taal Wellington

In Wellington worden Engels en Maori als officiële talen gesproken.

Weer Wellington

De gemiddelde zomertemperatuur in Wellington ligt tussen de 20 en de 25 graden Celsius.

Afstand Wellington

De afstand naar Wellington gerekend vanaf Amsterdam bedraagt ongeveer 18.560 kilometer.

Tijdsverschil Wellington

Gedurende onze wintertijd is het in Wellington 12 uur later dan in Nederland. Gedurende de zomertijd is het tijdsverschil 10 uur later dan in Nederland.

Vliegtijd Wellington

De vliegtijd naar Wellington bedraagt ongeveer 22 uur.

Beste reistijd Wellington

De meest geschikte periode om Wellington te bezoeken is tijdens de zomermaanden (januari t/m maart).