Waar ligt dat?

Waar ligt Wenen? Kaart Wenen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk. De stad ligt in het noordoosten van het land aan de rivier de Donau. Wenen is veruit de grootste stad en het cultureel en politiek centrum van Oostenrijk. Internationale organisaties die hun hoofdkwartier in Wenen hebben zijn onder andere het Internationaal Atoomagentschap en de OPEC.

 

 

Kaart Wenen

Kijk voor de ligging van Wenen op de kaart van Oostenrijk.

 

Wenen bezienswaardigheden

De stad heeft veel bezienswaardigheden. Teveel om op te noemen. De meest bekende zijn de volgende. Het reuzenrad in het Prater, de Wiener Staatsoper, het Kunsthistorisch Museum, het Burgtheater, Schloss Schönbrunn, het Hundertwasserhaus, de Augustijnenkerk, Slot Belvedere, Paleis Mollard-Clary en niet te vergeten de wereldberoemde Lipizzaner paarden van de Spaanse Rijschool.

Inwoners Wenen

De stad Wenen heeft circa 1,8 miljoen inwoners.

Taal Wenen

In Wenen wordt Duits gesproken.

Weer Wenen

Wenen heeft officieel een gematigd landklimaat. De mooiste maanden voor een bezoek aan de stad zijn tijdens het voorjaar (mei en juni). De temperaturen liggen dan zo rond of net iets boven de twintig graden en de zon laat zich dan het meest zien.

Afstand Wenen

De afstand naar Wenen gerekend vanaf Amsterdam bedraagt 940 kilometer.

Tijdsverschil Wenen

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Vliegtijd Wenen

De vliegtijd bedraagt ongeveer 1 uur en 50 minuten.

Beste reistijd Wenen

Voor stedenbezoekers is de zomerperiode de beste periode om Oostenrijk te bezoeken. Dan liggen de temperaturen tussen de 20 en 25 graden.